Medisinsk termografi er en type avbildning som brukes til å identifisere potensielle problemer i kroppen. Som et diagnostisk verktøy, fanger termografi infrarøde bilder basert på blodstrøm og hot spots eller varme stier i en pasient. Den ikke produserer stråling som en X-ray gjør, men det kan plukke opp på unormalt via infrarød kamera teknologi, som registrerer varme og bevegelse i stedet for statiske bilder. Noen utøvere bruker medisinsk termografi alene som et diagnostisk verktøy, mens andre bruker det i kombinasjon med X-ray, mammografi og andre bildebehandlingsteknologi.

Skanninger bruke medisinsk termografi produsere flerfargede bilder som spenner fra lyse rosa og rødt til blått og gult over hele spekteret. Hver farge indikerer et temperaturområde i kroppen, og tolke medisinsk termografi innebærer vanligvis matchende formasjoner av farge til tidligere kartlagt eller diagnostisert uregelmessigheter innen termografi. Det er nøkler, slags, som sporer nærvær av varme og dens plassering, noe som gir ledetråder for å diagnostisere pasienter.

Selv om medisinsk termografi brukes i å finne og pinpointing smertesentre, så vel som i andre medisinske og selv dental vurderinger, ofte det er nevnt som et verktøy i brystkreft screening. Det har vært noen uenighet om effektiviteten av termografi i å finne kreftsvulster tidlig. Noen utøvere tout bruk av termo teknologi for å ta bilder av brystvevet fordi termografi ikke sender stråling til pasienten, og det har vært vellykket i å oppdage tidlig stadium svulster i noen tilfeller. Studier av National Institutes of Health (NIH) og USA Food and Drug Administration (USFDA) har imidlertid konkludert med at medisinsk termografi er ikke følsom nok til å finne bevis for brystkreft i tidlig fase. Både NIH og USFDA har konkludert med at det ikke bør brukes til å erstatte mammografi, som faktisk bruker røntgenstråling, men at det kan være et begrenset verktøy for noen diagnoser når det brukes sammen med andre former for undersøkelse.